Kodkollo

För barn som vill testa på att skapa enkla datorspel och animationer

En rolig heldag för barn som vill testa på hur det är att koda. Tillsammans lär vi oss hur enkelt det kan vara att komma igång med programmering och kodning, och hur man kan fortsätta göra detta hemma med familjen och kompisarna.

Ta ditt första steg till att koda

Vad är KODKOLLO?

Det är en heldag för dig som är mellan 8-11 år gammal som vill prova på att bygga något digitalt tillsammans med en vuxen. Vi kommer att vara ett gäng vuxna kodare från Digitalent på plats under dagen, som vill visa grunderna i vad programmering och kodning innebär. Det finns hur många olika tekniker som helst, men vi kommer att använda en av de roligaste plattformarna, som dessutom är superenkel att komma igång med, nämligen Scratch. Det är givetvis kostnadsfritt, eftersom syftet från oss är att inspirera och dela med oss av vår kunskap.

vilka är vi?  

Digitalent är ett IT-konsultbolag som brinner för kompetensutveckling och att få människor att växa. För oss är det
givet att dela med oss av våra kunskaper. Vi kommer vara ett stort antal Digitalents på plats under dagen för att se till att barnen får
det stöd de behöver.  

VARFÖR arrangerar VI kodkollo?

Syftet med dagen är, att på ett roligt och pedagogiskt sätt lära sig hur man på kort tid kan skapa egna datorspel och animationer. Vi tycker att koda och programmera är hur kul som helst, därför vill vi inspirera andra att prova, och den här gången vill vi fokusera på de allra yngsta. På lång sikt hoppas vi att det kan föda ett framtida intresse att koda, även när man blir äldre.

Upplägg för dagen

Vid ankomst registrerar vi alla deltagare och dubbelkollar kontaktuppgifter till er föräldrar, så att vi snabbt kan kommunicera med er vid behov. Sedan följer en introduktion till programmet Scratch som vi kommer använda under dagen. Därefter delar vi in samtliga i små grupper om cirka tre barn och en Digitalent. Tillsammans kommer varje grupp att bestämma vad som ska skapas och hur det ska göras, precis som man gör i verkligheten. Dagen kommer att varvas med mat, mellis och andra aktiviteter – eftersom att programmera kan vara tröttsamt för hjärnan om man håller på för länge i ett enda sträck. I slutet av dagen är målet att ha ett enkelt spel eller animation färdigt, som man kan få presentera om man vill. Varje deltagare får dessutom en USB-sticka med allt nedladdat, så att man kan visa familjen där hemma, eller varför inte att fortsätta på egen hand.

Nästa tillfälle

I dagsläget filar vi på planeringen inför vårt nästa Kodkollo!

Håll utkik här på vår sida för att kunna anmäla er till nästa tillfälle!

Nästa tillfälle

23 november 2019

Anmäl dig här!