Kodkollo

För barn som vill testa på att skapa enkla datorspel och animationer

En rolig heldag för barn som vill testa på hur det är att koda. Tillsammans lär vi oss hur enkelt det kan vara att komma igång med programmering och kodning, och hur man kan fortsätta göra detta hemma med familjen och kompisarna.

Ta ditt första steg till att koda

Vad är KODKOLLO?

Det är en heldag för dig som är mellan 7-10 år gammal som vill prova på att bygga något digitalt tillsammans med en vuxen. Vi kommer att vara ett gäng vuxna kodare från Digitalent på plats under dagen, som vill visa grunderna i vad programmering och kodning innebär. Det finns hur många olika tekniker som helst, men vi kommer att använda en av de roligaste plattformarna, som dessutom är superenkel att komma igång med, nämligen Scratch. Det är givetvis kostnadsfritt, eftersom syftet från oss är att inspirera och dela med oss av vår kunskap.

vilka är vi?  

Digitalent är ett nystartat konsultbolag som brinner för kompetensutveckling, och för oss är det givet att dela med oss av våra kunskaper. Vi kommer vara ett stort antal Digitalents på plats under dagen för att se till att barnen får det stöd de behöver. För oss är det viktigt att alla får prova på kodning och att alla känner sig trygga.

VARFÖR arrangerar VI kodkollo?

Syftet med dagen är, att på ett roligt och pedagogiskt sätt lära sig hur man på kort tid kan skapa egna datorspel och animationer. Vi tycker att koda och programmera är hur kul som helst, därför vill vi inspirera andra att prova, och den här gången vill vi fokusera på de allra yngsta. På lång sikt hoppas vi att det kan föda ett framtida intresse att koda, även när man blir äldre.

Upplägg för dagen

Vid ankomst registrerar vi alla deltagare och dubbelkollar kontaktuppgifter till er föräldrar, så att vi snabbt kan kommunicera med er vid behov. Sedan följer en introduktion till programmet Scratch som vi kommer använda under dagen. Därefter delar vi in samtliga i små grupper om cirka tre barn och en Digitalent. Tillsammans kommer varje grupp att bestämma vad som ska skapas och hur det ska göras, precis som man gör i verkligheten. Dagen kommer att varvas med mat, mellis och andra aktiviteter – eftersom att programmera kan vara tröttsamt för hjärnan om man håller på för länge i ett enda sträck. I slutet av dagen är målet att ha ett enkelt spel eller animation färdigt, som man kan få presentera om man vill. Varje deltagare får dessutom en USB-sticka med allt nedladdat, så att man kan visa familjen där hemma, eller varför inte att fortsätta på egen hand.

HITTA HIT

Vi kommer befinna oss i Academic Works lokaler på Sankt Eriksgatan 121. För att hitta till rätt trappuppgång, går ni genom valvet som vätter mot Sankt Eriksgatan och gå rakt över innergården. Där kommer ni tydligt se vart ni ska gå in, och sedan är det bara en trappa upp. Parkering för dig som behöver, finner du i garaget, och då tar man hiss upp till tredje våningen.

Sammanfattning

- Lär dig koda i Scratch

- 09.00 - 15.30 

- 26 maj 2018

- Sankt Eriksgatan 121, i Academic Works lokaler

- Du behöver inte ha med dig någonting

- Alla deltagare får en goodie bag, bland annat med en USB-sticka med sitt spel nedladdat

- Kontakt:
carl-johan.stenmalm@digitalent.se

Sammanfattning

- Lär dig koda i Scratch

- 09.00 - 15.30 

- 26 maj 2018

- Kostnad: Gratis, vi vill bjuda på inspiration och kunskap om teknik! 

- Sankt Eriksgatan 121, i Academic Works lokaler

- Du behöver inte ha med dig någonting

- Alla deltagare får en goodie bag, bland annat med en USB-sticka med sitt spel nedladdat