Digitalent lanserar Kodkollo

Digibloggen

På Digitalent brinner vi för kompetensutveckling och att inspirera andra att lära sig nya saker. Eftersom vi är riktigt vassa på digital utveckling så har vi en hel del att lära ut i form av programmering och att koda, därför lanserar vi nu vårt nya inspirationskoncept; Kodkollo.

Kodkollo är en rolig heldag där vi på Digitalent bjuder in 30 barn i åldern 7-10 år, för att prova på Scratch, en plattform som på ett enkelt och lekfullt sett introducerar världen av digital utveckling. Under dagen kommer vi gemensamt skapa enkla datorspel och animationer, som barnen sedan får presentera (om man vill). Dessutom kommer vi ladda ner allt på en USB-sticka, som alla deltagare får med sig hem för att kunna fortsätta med familj och kompisar. Kodkollo är kostnadsfritt och vem som helst kan anmäla sitt barn.

Har du egna barn, syskonbarn eller barn i din närhet som skulle tycka det vore roligt att skapa datorspel med oss? Läs mer om Kodkollo och hur man anmäler sig här.

 

Syftet med Kodkollo

Vårt primära syfte med Kodkollo är att inspirera barn till en rolig utmaning och att hitta ett intresse för teknik och programmering, eftersom det är en väldigt spännande värld. På längre sikt hoppas vi att det ska leda till ett fortsatt intresse och kanske till och med framtida jobb inom branschen. På riktigt lång sikt vill Digitalent att Kodkollo ska vara en av många bidragande faktorer till att duktiga talanger intresserar sig för branschen som redan nu lider av brist på kompetens.

 

5 korta om Kodkollo

För dig mellan 7-10 år
26 maj
Lär dig att koda i Scratch och skapa enkla spel och animationer
Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet!
Vi har datorer och allt som behövs för en härlig inspirationsdag

 

Kodkollo 26 maj – information och anmälan

Skrivet av: