<iframe src="//www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NDNJD6Q&l=dataLayer" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe>
En bild på Max Hjärtström

03 oktober, 2019

"Växer andra, växer jag"

Max Hjärtström är utvecklaren som ville pröva något nytt. 2017 anställdes han som en av de första konsulterna på Digitalent. Idag, 2 år senare, är Max teamledare för två utvecklingsteam och ägnar dagarna åt att coacha juniora utvecklare. ”För mig var det viktigt att ha en förebild för att kunna växa. Nu kan jag vara den förebilden för andra”.


Vägen till Digitalent


Max är som många andra utvecklare civilingenjör i botten. Han fattade tidigt tycke för utveckling men redan efter två år i rollen som programmerare började Max drömma sig vidare.


"Som utvecklare blir det mycket fokus på just programmering och jag var intresserad och ville fokusera på mer ledarskapsbitar. Jag som drivs av att lära mig och testa nytt insåg att jag nog skulle passa bra som konsult, där man får ta sig an olika roller, i olika organisationer med varierade arbetsuppgifter."


Max fick höra om Digitalent under en frukost med en bekant från Academic Work. Digitalent hade då precis startat och Max lockades av bolagets idé att utveckla kompetens som många företag tycker är svårt att rekrytera – senior kompetens inom digital utveckling. Max, tyckte det lät spännande att få testa en bredare roll med mer ansvar, och i det i en startup med lika stora ambitioner som hans egna.


Förståelse, utmaning och uppmuntran


Max hade ingen tidigare erfarenhet av ledarskap när han gick in i sin nya roll men upplevde stort förtroendet från Digitalent och tog steget! Max som nu är inne på sitt andra teamledaruppdrag berättar att han tillåtits växa in i sina uppdrag och utforska rollen som ledare allt eftersom. De tekniska kunskaperna tror Max gett honom goda förutsättningar att vara en bra ledare som aktivt kan utmana och uppmuntra sina teammedlemmar till att ta ytterligare ansvar, driva projekt och utvecklas. Men han menar samtidigt att ledarskapet handlar om så mycket mer än om det tekniska.


Max som själv behövde en förebild som kunde visa vägen vill nu vara den för andra. Han beskriver tanken som aningen egoistisk men också som den primära orsaken till hans ambition och driv: Kan han få folk runt omkring sig att växa kommer han själv göra detsamma.


"Det finns mycket jag vill lära mig om ledarskap – Men jag växer varje dag av att få vara den som stöttar och utmanar mina medarbetare. Att se dem lyckas och utvecklas är det som driver mig framåt."


Artikeln är skriven av Academic Work och ni hittar den här.

Mer från Digitalent

Läs in fler