Varför fungerar våra utvecklingsteam så bra ihop?

Digibloggen

Jag fick precis frågan från en av våra kunder, där ett större team från Digitalent är på plats, hur det kommer sig att våra konsulter fungerar så oerhört bra som ett team tillsammans även om de inte jobbat med varandra i uppdrag tidigare. Frågan lyder: - Hur gör ni?

Jag pratar med Linnea Börjesson, en av Digitalents Talent Relation Managers, för att få svar på detta.

Vad lägger du i huvudsak fokus på i rekryteringsprocessen?

RÄTT människor är det absolut viktigaste för oss. Givetvis behöver du som konsult bra teknisk kompetens, men vi letar specifikt efter personer med hög samarbetsförmåga som brinner för att utveckla andra människor. Attityden, motivationen samt viljan att lära sig och andra kommer du som kandidat långt på. Våra värderingar är ”show heart”, ”share energy” och ”beat yesterday”, värdeord som vi väver in i rekryteringsprocessen när vi lär känna våra kandidater.

Hur hittar du dessa personer?

Genom att träffa många människor, att ständigt lära känna nya personer och skapa långsiktiga relationer. Jag fokuserar på att bygga ett nätverk där jag lär känna potentiella nya medarbetare och att de får lära känna oss som bolag. På det sättet blir det lättare för mig att vara en bra karriärpartner och veta om vi har en bra match oss emellan.

Vad är det som gör att våra konsulter fungerar så bra i team?

Som sagt, våra konsulter har en hög samarbetsnivå och är lyhörda mot varandra. För oss är det viktigt att du är ansvarstagande, kommunikativ och gillar att inspirera andra. Vår värdering ”show heart” ligger alltid som en grund i hur vi agerar mot varandra. 

Hur enkelt är det att hitta dessa profiler i en teknisk bransch?

Branschen överlag är tuff att rekrytera i, men genom att kunna erbjuda en utvecklande miljö där alla får vara med och bidra tror jag att vi skapar en attraktiv arbetsplats. Här får alla chansen att vara med och bygga vårt företag tillsammans om det intresset finns, och du involveras i det mesta som är kopplat till vår framtid. Det ger en fin chans till att utvecklas i sin roll i takt med att Digitalent växer.

Skrivet av: