Tech-Events 2018

Digibloggen

2018 är här - och det är dags att boka upp vårens konferenser. Här kommer en lista på event i Stockholm vi inte vill missa!

Events, konferenser, meetups, hackathons. Alla är de fantastiska tillfällen att lära känna nya, innovativa och drivna människor i vår bransch. Förutom att bygga upp sitt nätverk kan man också lära sig en hel del nytt och få diskutera de där frågorna man gått runt och grubblat på, men där ett vettigt svar inte alltid finns att hitta på StackOverflow. 

På Digitalent ser vi dessa tillfällen som en självklar del av vår kompetensutveckling och uppmuntrar varandra att gå på ett par konferenser per år. Alla har ju tyvärr inte möjlighet att gå på samma konferenser, men då ser vi till att dela med oss av det vi lärt oss till våra kollegor! 

Här kommer en lista över ett gäng olika event under våren som vi inte vill missa!

1. Nordic Enterprise Mobility Forum (8 februari 2018) 

Ett event med många spår: Allt från AR till app-utveckling, IoT och säkerhet. Med talare från stora etablerade företag som Volvo, Tetra Pak och Trafikverket (för att nämna några) kommer fokuset ligga på hur mobila lösningar kan öka produktivitet, effektivitet och kundnöjdhet i just din verksamhet.

https://www.nem360.com/ 

2. Startup Weekend: FOODTECH EDITION (16-18 februari 2018) 

En stor aktör som anordnat liknande event i över 120 länder. Alla Startup Weekends har samma upplägg: vem som helst får komma och pitcha sin idé och få feedback. Sedan går man ihop i team och har 54 timmar på sig att tillsammans i teamet komma så långt man kan och hinner. Det innebär affärsutveckling, programmering, design - hela paketet! Helgen avslutas med presentationer och feedback från lokala entreprenörer.

http://communities.techstars.com/sweden/stockholm/startup-weekend/11935                     

 

3. Women In Tech (8 mars 2018) 

Women In Tech vill inspirera kvinnor att söka sig till tech-branschen, och det står vi bakom till 100%! De erbjuder också ett nätverk för kvinnor som redan är i branschen, där man kan dela sina erfarenheter med andra framgångsrika personer i branschen.

2017 sålde biljetterna slut på 7 minuter, och det förstår man när man ser att några av talarna var Cristina Stenbeck (Kinnevik) och Emma Rosman (Welcome App).

De har ännu inte släppt programmet för 2018, men det här vill ni inte missa!

http://witsthlm.strikingly.com/

 

4.  Webbdagarna (20-21 mars 2018) 

Webbdagarna är ett event med ett tydligt syfte – att ge dig inspiration i världsklass och kunskap om hur du kan använda de digitala kanalerna smartare i din egen yrkesroll. Att delta på plats är din årliga försäkring mot att du inte ska missa något viktigt i den digitala utvecklingen. Fantastiskt nätverkande, med 1600 digitala experter, får du på köpet.

https://webbdagarna.se/event/stockholm 

5. Data Innovation Summit (22 mars 2018) 

Årets event kommer fokusera på datadriven innovation, analytics, AI och IoT. Med fler än 60 nordiska och internationella talare på fem scener och ett väntat deltagande på ca 800 personer kan det här bli riktigt intressant! Dessutom inplanerade tillfällen för att hinna nätverka och få nya kontakter, hur bra är inte det?

https://www.datainnovationsummit.com 

6. Serendipity Challenge Stockholm Summit 2018 (27 mars 2018) 

Serendipity Challenge är en årlig tävling och ett forum för nordiska startups och tillväxtbolag, oavsett bransch. Tävlingens syfte är att lyfta och exponera bolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sin respektive bransch på den nationella arenan. Här kan man träffa ungefär  2000 besökare, främst entreprenörer men också investerare, politiker och media.

http://theserendipitychallenge.se/stockholm-summit/ 

7. Microsoft Tech Summit (17-18 april 2018) 

Två dagar fyllda med möjligheter att lära sig! Microsofts egna ingenjörer håller i föreläsningar och workshops om deras senaste Cloud-tjänster, och de ska vara anpassade för både nybörjare och erfarna utvecklare. Som grädde på moset är det helt gratis!

https://www.microsoft.com/sv-se/techsummit/stockholm

Hoppas vi ses i vimlet!

Skrivet av: