<iframe src="//www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NDNJD6Q&l=dataLayer" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe>

28 maj, 2019

Livet som konsult enligt Rebecka Törngren

Kod, löpning, Netflix och uteserveringar. Det är livet på en pinne enligt Rebecka. Hon är en fullstack webbutvecklare, har flera års erfarenhet inom konsultvärlden och jobbar sedan ett år tillbaka på Digitalent som konsult inom webbutveckling. I den här artikeln får du lära känna henne lite bättre och veta mer om vad livet som konsult på Digitalent innebär!


Hej Rebecka, berätta mer om dig själv! Vem är du?


Svår fråga! Jag kände att jag behövde göra en snabb googling för att få tips om hur jag skulle svara på den här frågan och hittade då ett quiz som jag tänkte kunde hjälpa mig på traven. Som svar fick jag: "Du är en kvinna i 80-årsåldern. Du har ljust hår, blå ögon och ditt spirit animal är en hjort.”


Herregud vad läskigt. Jag är mycket riktigt ljushårig, har blå ögon och jag får nog se mig besegrad och tillåta mig själv att ha ett spirit animal. Älskar ta mig tusan djur med horn även om det egentligen är älgen som står mig närmst om hjärtat då jag är uppvuxen i Jämtland. Den 80-åriga faktorn väljer jag att blunda för, på papperet fyller jag 27 i år, det är det enda vi behöver prata om.


Till vardags och på jobbet arbetar jag som konsult inom webbutveckling. När jag inte är på jobbet finns det tre ställen du mest troligt hittar mig vid: 1 - Flåsandes under ett konditionspass i naturen. 2 - I soffan sträckgloende på en serie eller 3 - En uteservering med en torr cider och glada vänner runt om.


Vad gjorde du innan Digitalent?


Jag pluggade systemvetenskap vid Umeå Universitet. Utbildningen passade mig perfekt eftersom den blandade programmering med teoretiska kurser om hur människan använder tekniken. Jag är superintresserad av interaktionen! När jag fick min examen tog jag chansen att flytta ner till söder för att påbörja ett traineeprogram hos ett annat konsultbolag. Traineeupplägget var 3-årigt och där vi vid sidan av vårt ordinariearbete fick stöd och gå kurser som handlade om konsultmässighet. Det kunde t ex vara projektledning, kravställning eller presentationsteknik.


Vad fick dig att bli intresserad av en karriär hos oss?


Det var absolut möjligheten att få vara med och bygga det här coola bolaget. Jag såg framför allt stor potential i att Digitalent kan sticka ut genom våra kompetensprojekt där vi kombinerar digital leverans med coaching och onboarding av juniora konsulter. Det tillsammans med att både få jobba som konsult och utvecklare samtidigt som jag skulle få vara med och bygga bolaget genom att t ex arbeta med kulturfrågor eller wellnessfrågor var det som lockade. Det ger verkligen en svårslagen bredd.


Vad jobbar du med för projekt just nu?


Idag sitter jag med en produkt som heter Instajobs. Det är en relativt ny tjänst på marknaden som matchar företag och kandidater när företag behöver snabba extrajobbare. Detta görs genom en app i första hand men det finns också tillhörande webblösningar som vi har hand om. Att arbeta som utvecklare i vårt team innebär att man jobbar med alla applikationer i hela stacken. Men just med Instajobs sitter vi framför allt med React i front-end och Node.js i back-end.


Vad skulle du säga är det bästa med livet som konsult?


Det absolut bästa med att vara konsult är variationen på arbetsuppgifterna och att det är väldigt enkelt att pröva mig fram till vad jag vill arbeta med för att hitta min väg att gå i arbetslivet. Jag har snart jobbat som konsult i 3 år och har hunnit testa på att vara Scrum master, utvecklat i C#, Node.js, React, Angular, Vue och React Native. Jag har även testat på en del testning och har haft mycket kundkontakt överlag.


Vad skulle du säga till den som funderar på att ta klivet att bli konsult?


Variationen och möjligheten att testa på många olika saker är det som gör yrket fördelaktigt. Att byta jobb kan i många fall vara en rätt jobbig process, men att byta projekt är inte i närheten av en lika stor biggie. Dessutom är det superroligt att vara konsult eftersom man får träffa många nya människor och se många olika miljöer vilket också ger en mycket snabb utvecklingskurva jämfört med att vara anställd i ett vanligt företag där man ofta jobbar med samma produkt.

Mer från Digitalent

Läs in fler