Från utvecklare till Team Lead - 2x Digitalents ledarskapsresor

Digibloggen

I förra veckan anordnade vi på Digitalent vårt första Meetup-event på ämnet ”Från utvecklare till Team Lead – 2x Digitalents ledarskapsresor”, med 30 nyfikna utvecklare på plats som ville få tips på hur de kan ta sig närmre en ledande roll.

Syftet med Meetupen är att vi på Digitalent vill dela med oss av våra erfarenheter och ge tips på hur man som utvecklare kan ta nästa steg. Den här gången hade vi Christofer Österberg och Rasmus Langvad som talare, som berättade om sina resor från att de fann intresse för digital utveckling, till att ha ledande roller idag.

 

Christofer har jobbat inom utveckling i nästa 15 år och har haft flera ledande roller i olika team. Rasmus har cirka 5 års erfarenhet, och har nyligen tagit klivet till att bli Team Lead på sitt uppdrag, vilket innebar att vi fick en bra kombination på talarna.

 

Take aways för ledare inom utveckling

Efter att Christofer och Rasmus fått berätta om sina ledarskapsresor, bland annat om framgångar, motgångar och utmaningar, så rundade de av med sina bästa tips och öppnade upp för frågor. Det vi och deltagarna tar med oss för kvällen kan sammanfattas i ett par konkreta take aways.

Fundera på ditt WHY. Varför vill du jobba med ledarskap inom utveckling?
Berätta för din chef och dina närmsta kollegor, om att du vill ta en ledande roll - om ni alla vet, kan ni tillsammans hjälpas åt att nå ditt mål.
Tänk på att du inte behöver inte vara det tekniska geniet inom alla områden, för att bli en bra ledare inom utveckling – det handlar lika mycket om att förstå människor och hur ett team fungerar effektivt
Att bli en duktig lyssnare är avgörande
Var prestigelös och ödmjuk inför uppgiften
Våga misslyckas
Gå utanför din comfort zone och våga prova dig fram

3 lästips till dig som vill bli ledare
How to lead, Jo Owen
Coaching agile teams, Lyssa Adkin
Daring greatly, Brené Brown

 

Gå med i vår Meetup-grupp

Kompetensutveckling är något vi på Digitalent brinner för lite extra, och vill därför bjuda på så mycket kunskap som möjligt. Vi kommer att fortsätta på den inslagna banan, och anordna fler träffar för dig som är utvecklare. Om du är intresserad av liknande ämnen, kan du klicka in dig i vår Meetup-kanal och gå med i gruppen, då kommer du löpande få notifikationer på när, var och om vad vi tänkte köra nästa event.  

Skrivet av: