<iframe src="//www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NDNJD6Q&l=dataLayer" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden"></iframe>

10 juli, 2019

7 tips för personlig utveckling under semestern

Sommaren är ett ypperligt tillfälle att samla på sig både inspiration och nya kompetenser. Vi har samlat våra kollegors bästa tips på böcker du borde läsa, podcasts du borde lyssna på och TED Talks du borde se när du hänger på stranden, chillar i hängmattan eller när du bara har några minuter över och vill ha inspiration eller bara höra andras perspektiv!


Lina Ullman, Managing Director, tipsar om ett TED Talk: The anti-CEO playbook


Enligt mig ett fantastiskt exempel på hur man som ledare ska jobba för att alltid utgå ifrån människorna. Människor, både som i kunder och medarbetare, för att bygga en tydlig vision och mission. Därifrån kommer sedan affären!


Fredrik Yttergren, Backend developer, tipsar om boken Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us av Daniel H. Pink


Författaren visar på missförhållandet mellan det som vetenskapen bevisat gällande inre & yttre motivation kontra hur företag agerar. Han går in på vad som är viktiga faktorer bakom hög prestation och arbetsglädje i ett modernt samhälle. Det här är en bok som får en att tänka på vad det är som verkligen motiverar en. Den ger oss verktyg för att ta kunna ta sig ur situationer man inte trivs i genom att faktiskt kunna identifiera vad det är som saknas.


** Jonatan Lidström, Managing Director,** tipsar om podcasten Hidden Brain


Hidden Brain är en podcast som genom vetenskap och bra storytelling ger oss inblickar i hur våra hjärnor fungerar och styr oss genom våra liv. Varje avsnitt behandlar ett specifikt och (ofta) spännande ämne som brukar ge bra insikter och stoff för högljudda diskussioner i sommarnatten.


**Jonas Lundmark, Employee Experience Manager,**tipsar om både TED talks och böcker med Brene Brown.


Sommarens utvecklingsprofil för mig är Brene Brown. En professor och forskare inom Sociologi. Hon föreläser om sårbarhet, mod, empati. Väldigt inspirerande och lätt att relatera till. Vi kan alla bli mer modiga och mer sårbara, som hon själv säger: “Courage is contagious. Every time we choose courage, we make everyone around us a little better and the world a little braver.” Se hennes TED talks här eller börja med boken, Daring Greatly! Utöver det vill jag tipsa om TED talks podcast och TED Talks Daily. Alltid kul att få höra intressanta historier och andra perspektiv. Här hittar du en bra blandning!


Kimmo Salmenranta, QA & test lead, tipsar om bloggen QA Intelligence för dig som är intresserad av att få veta mer om vad som händer i QA & test världen.


Bloggen drivs av Joel Montvelisky och PractiTest, ett bolag som bland annat tillhandahåller ett Test Management verktyg. Inläggen känns alltid relevanta till vad som sker inom test, QA och utvecklings-området. Sedan 2013 släpper de också "The State of Testing Report" varje år vilket är världens största undersökning för testare med ca 1 000 deltagare från 80 länder. Rapporten visar på hur testningsyrket förändras över tid och hur trenden ser ut i dessa 80 länder, vilket alltid är intressant läsning!


Gustav Stensson, fullstack developer, tipsar om podden Så funkar det med Anders och Måns.


Om du vill ta en paus från att lära dig mer inom ditt område under semestern så är Anders och Måns podd "Så funkar det" riktigt rolig! Man kan lära sig väldigt udda grejer. Så som att tonic från början var en medicin mot Malaria, men britterna tyckte den var för bitter, så de blandade ut den med Gin. Voilá så var G&T skapad. Perfekt kunskap inför sommarens alla grillfester!


Linnea Börjesson, Talent Relations Manager, tipsar om boken Liv 3.0 av Max Tegmark.


Det här är en superintressant bok skriven av Max Tegmark. Vissa kanske känner igen honom från Nyhetsmorgon där hans inslag om "mördar-robotar" (med väldigt rolig text-sättning till inslaget av en vikarie) fick stort intresse. Han har även sommarpratat förra sommaren, för den som inte orkar plöja hans bok utan vill ha det komprimerat i lurarna istället. Artificiell intelligens är inte längre science fiction. Den är ett faktum och den förändrar våra liv och vårt samhälle, och här kan du läsa en intressant diskussion kring mänsklighetens framtida existens!‍

Mer från Digitalent

Läs in fler